2 min. läsning

Detaljhandelns hållbarhetseffekt: Gen Z driver FMCG-förändring

Detaljhandelns hållbarhet har blivit en kritisk fråga för FMCG-sektorn eftersom Gen Z framstår som en viktig konsumentgrupp. Generation Z:s inträde på arbetsmarknaden, med sina starka miljöövertygelser, sätter press på återförsäljare och FMCG-företag att bättre förstå klimatförändringarnas konsekvenser för konsumenter, kunder och produktkategorier. Denna övergång till hållbarhet inom detaljhandeln tvingar företag att omvärdera sina metoder och strategier för att möta förväntningarna hos denna miljömedvetna generation.

Den här artikeln är översatt för dig av artificiell intelligens
Detaljhandelns hållbarhetseffekt: Gen Z driver FMCG-förändring
Källa: Depositphotos

Patrick Finlay, vd för The Category Management Company, pekar på två studier som belyser Gen Z:s hållbarhetsfokus. En Barclaycard-studie tyder på att 82 % av Gen Z är oroade över hållbarhet, medan First Insight fann att 75 % prioriterar hållbarhet framför varumärken (49 %) när de fattar köpbeslut.

”Aktuella exempel på gröna initiativ är Frugalpacs innovation för pappersflaskor, Aldis vinsortiment och Greenall’s Gin”, noterade Finlay. ”Till och med Asdas avbrutna försök med påfyllning och återanvändning visar på en vilja att experimentera och lära sig.”

Finlay hävdar att det kommer att ta tid att implementera meningsfulla hållbarhetsstrategier, med stora återförsäljare som siktar på nettonoll intern verksamhet till 2035. Frågan är om det kommer att räcka med traditionella produktsortiment med tanke på Gen Z:s miljöförväntningar. Han anser att det krävs modiga och långsiktiga investeringar för att skapa bestående värde, särskilt i osäkra tider. Han varnar för att miljömedvetna yngre generationer kommer att fatta köpbeslut baserat på sina värderingar utan att förvänta sig att betala en premie.

”Vår bransch behöver återförsäljare och leverantörer som är ledande och innovativa”, säger Finlay. ”Vi experimenterar fortfarande, som Asdas refillförsök – vi planerar, genomför, lär oss och förfinar. Att hålla sig relevant innebär att anpassa sig till trender och agera på dem, att lära sig av både framgångar och misslyckanden.”

Denna omvandling kräver disciplin när det gäller att utveckla långsiktiga strategier och kategorivisioner. Följaktligen måste leverantörer och återförsäljare höja kategorins riktning och värde, vilket ger konsumenterna fler anledningar att handla, inklusive robusta miljöinitiativ.

Dela artikeln
Liknande artiklar
Framväxten av varumärken som säljer direkt till konsument (DTC) i Europa
4 min. läsning

Framväxten av varumärken som säljer direkt till konsument (DTC) i Europa

Under de senaste åren har varumärken som säljer direkt till konsument (DTC) fått stor genomslagskraft i Europa. Denna affärsmodell, som innebär att varumärken säljer direkt till kunder via sina onlinekanaler, kringgår effektivt traditionella detaljhandelsmellanhänder som varuhus eller marknadsplatser. Följaktligen har DTC-varumärken i grunden omformat detaljhandelslandskapet genom att fokusera på personliga upplevelser, rikta in sig på […]

Läs artikeln
Hur automatisering och AI kommer att omforma kundservicen
4 min. läsning

Hur automatisering och AI kommer att omforma kundservicen

En studie från Zendesk visar att kundupplevelsen är på väg att förändras i stor skala. Chefer tror att kundupplevelsen kommer att förändras helt av automatisering och AI under de kommande tre åren. Faktum är att 80 % av dem tror att standard CX inte längre kommer att existera.

Läs artikeln
Bridge Now

Senaste nyheterna just NU

10+ oläst

10+